Bath – En moderne historisk by, du ikke må gå glip af.

Bath – En moderne historisk by, du ikke må gå glip af.

Indlægget indeholder reklamelinks

Bath – en moderne historisk by

Næste gang skal jeg helt sikkert have en hel uge i Bath. Vi havde kun 2½ dag i byen og området omkring, det er slet ikke nok.

Byen har en lang historie, hvor de varme kilder har været samlingspunkt i årtusinder. Men det er også en moderne by, med lækker shopping og moderne termiske bade.

Det er en by, som hovedsagligt lever af turisme, det kan man godt mærke. Men du mærker alligevel det lokale liv i byen, og hvis du kommer uden for højsæsonen er det hovedsagligt engelske turister du støder på.

Hvor skal du bo?

Jeg vil anbefale dig at vælge de små hyggelige B&B’s. Du får så god service og der er altid gjort helt vildt meget ud af morgenmaden. Hvis du skriver på reservationen at du har en fødevareintolerance, så er der sørget for morgenmadsprodukter du kan tåle.

Jeg er ret glad for at booke igennem Booking.com*(reklamelink), selvom booking portaler ofte er udskældte, så har jeg altid haft gode oplevelser med Booking.com. Faktisk fortalte de et af stederne at vi fik en rigtigt god pris, når vi bookede gennem Booking.com, hovedsageligt, fordi det kun kunne gøres i ret god tid.

Uanset hvad er det en god idé at booke i god tid, der er ret mange penge at spare. Også ved at booke flere nætter samme sted. De små steder er ikke så vilde med at folk booker enkeltnætter, for det betyder mere rengøring og klargøring for dem. Derfor hæver de priserne betydeligt for bookinger af en enkelt nats varighed.

Hvad skal du opleve i Bath

Bath – en moderne historisk by, hvor du ikke kommer til at kede dig. Der er et hav af forskellige muséer, guidede gåture, sejlture, busture og oplevelser for hele familien. I dette afsnit fortæller jeg om bare en lille flig af dem.

Muséer

Der er et væld af muséer i Bath. Jeg har listet nogle af dem op i gennemgangen af gåturen, men her er lidt mere om nogle af dem. I de romerske bade kan du købe en billet, som også giver adgang til et par andre muséer, det er værd, at overveje, hvis du alligevel påtænker, at besøge flere steder.

Bath - en moderne historisk by

The fashion museum er en lille udstilling af tøj fra flere tidsaldre. Der er skiftende udstillinger da vi var der, var der en udstilling om brug af blonder i mode gennem tiden. Museet ligger sammen med The Assembley Rooms, som er nogle smukke festlokaler.

Victoria Artgallery, som har mange aktiviteter for børn inkl at bygge sin egen drage.

Holburne museum, et kunstmuseum.

Bath Preservation Trust med Museum of Bath Arcitechture, Beckfords Tower og Museum of astronomy

De Romerske bade, hvor man kommer ned i hele den imponerende store bygningsværk, som lå uopdaget under det moderne Bath i århundreder.

Jane Austen Centre, hvor du selvfølgelig kan høre om Jane Austens liv og forfatterskab, men også nyde din eftermiddagste i salonen. De tilbyder glutenfri skal det lige tilføjes 😉

Termiske bade SPA

Forkæl dig selv med et besøg i de moderne termiske bades spa. Hvis jeg havde haft længere tid, havde jeg helt klart brugt en ½-1 dag i de varme bade.

De naturlige varme kilder er det, der har givet Bath sit navn da de op igennem historien er blevet brugt til at bade i.

De Romerske bade

Bath - en moderne historisk by

Det er en fantastisk imponerende oplevelse at se de gamle romerske bade, som lå gemt under byen i flere århundreder.

Argh et museum med børn tænker du? Ja, men der er en speciel audioguide til børn, så de får historien fortalt fra deres perspektiv. Audiogudesystemet er sådan bygget op, at du hører det du har lyst til. Det er overordentligt rart.

Museet benytter desuden også imponerende flotte holografiske værktøjer til, at illustrere hvordan det hele har set ud. Der er gratis guidede ture ved det store bassin, som helt klart kan anbefales.

Guidede gåture

Bath - en moderne historisk by

Der er en kort gåtur med guide, som tager dig rundt i det historiske centrum. Du ser The Royal Crescent, The Circus, Kommer forbi de Romerske bade, De moderne Termiske bade, Pulteney bridge, The Assembley Rooms og fashion muséet, Bath Abbey, the Postal museum, The Jane Austen Centre og hendes barndomshjem.

Den længere Skyline walk tager dig op hvor du har en smuk udsigt over byen. Den er på 6 mil og tager dig rundt i området omkring Bath.

Bizzare Bath – er en comedy gåtur i det historiske centrum, hvor man hører om alle Baths særheder og curiositeter. Den starter kl 20 og foregår i skumringen og aftenmørket.

Jane Austen centeret tilbyder en guidet gåtur for grupper i Jane Austens ånd. Vi kom forbi sådan en gruppe, nemt genkendelig med en kvindelig guide iklædt en flot dragt fra Jane Austens tid.

Busture og bådture

De klassiske røde Hop on Hop off busser kører to ruter i Bath. Den lille rute i det historiske centrum, hvor du kommer rundt til alle de ting, du også ser på den guidede gåtur. Og Skyline turen, de kan godt lide deres skyline. Vi tog skyline turen og det var en rigtig fin tur, det kan godt anbefales.

Der er flere bådture på floden Avon, som løber gennem Bath. Der er dog flest i sommersæsonen, da det er åbne både og det engelske efterår og vinter er en våd og blæsende affære.

Mad og drikke

Vi nåede ikke at være ret meget i Bath, så det er begrænset hvor mange steder vi fik besøgt. Meen jeg er jo et madøre, så lidt fik jeg da smagt på Bath.

Restaurant The Circus

The Circus Restaurant er nævnt på The Times liste over 20 hemmelige restauranter, som foodies elsker og er stemt til at være den 4. bedste restaurant i England. Det kunne jeg jo ikke stå for!

Bath - en moderne historisk by

Så vi skaffede os et bord og nød en fantastisk lækker sen middag. Det eneste ledige bord de havde var kl 22 og min stakkels langskæggede mand, var døden nær af sult, da vi endelig satte os til bords. . Det er ikke billigt, men det er heller ikke dyrt og virkeligt lækkert.

Jeg fik en fantastisk veltilberedt fiskeret med Sct Peter fisk, en atlanterhavefisk, med fennikel, urtesauce og grillede grøntsager til.

The Stable

The Stable er i en helt anden boldgade. Her er vi ovre i en konceptrestaurant med hurtig betjening. Menukortet præges af pizza, pies og andre hurtigt tilberedte retter. Jeg fik en glutenfri pizza og kæresten fik en klassisk engelsk pie.

Bath - en moderne historisk by

Grunden til vi valgte The Stable var at vores vært anbefalede det. Vi spurgte hvor vi skulle gå hen for at få god lokal cider, han sagde The Stable. At de så også serverer god mad og glutenfrit er jo kun et kæmpe plus.

Barton Street Wine Bar

Der er flere steder at gå hen, hvis du gerne vil have et godt glas vin. Vi faldt for Barton Street Wine Bar, pga den meget middelhavsinspirerede atmosfære. Det er et lille kringlet sted i 3 niveauer, som har et lille men godt udvalg af vine og lidt snacks og lette tapasanretninger til.

Rundt om Bath

Bath – en moderne historisk by, der er perfekt placeret til, at være din faste base. Herfra kan du opleve områdets store attraktioner. Der er ikke langt til mange af de store kendte seværdigheder. Du kan enten leje en bil, som vi gjorde og køre selv, eller tage en af de busser der kører direkte til de fleste steder.

Wells

Wells ligger ca 20 minutters kørsel fra Bath med katedralen, biskoppens palads og det middelalderlige centrum, som de primære attraktioner.

Det er en skøn lille by, som jeg meget gerne ville have brugt en hel dag i. Er du interesseret i litteraturhistorie er biblioteket til Wells Cathedral et must. Du kan booke en aftale på forhånd, så får du lov til, at komme ind i det gamle bibliotek og se udvalgte kædebøger. 

Bath - en moderne historisk by

I biskoppens palads kan du tage på dragejagt sammen med børnene og det lille middelalderlige centrum oser af hygge.

Glastonbury

Glastonbury ligger ca 40 minutters kørsel fra Bath. Glastonbury er bedst kendt for angiveligt at være der, hvor kong Arthur var begravet. Legenden om ham indebærer også, at han slet ikke er død, men våger over England under højen Glastonbury Tor.

Det allermest interessante ved Glastonbury er dog hverken abbedet, hvor hans grav angiveligt var eller Glastonbury Tor. Det er i stedet samlingen af alternative butikker. Her er krystalkugler og bøger om heksekunst, drager og prinsesser, eventyr og magi i alle afskygninger, blandet med alternativ medicin og moderne gotiske butikker.

Stonehenge

Stonehenge er også kun ca. 45 minutters kørsel fra Bath. Ud over stenene er der et flot nyt besøgscenter med en virkelig imponerende lille udstilling og selvfølgelig en gigantisk souvenirbutik. Desuden er hele området, med en endnu ældre historie end Stonehenge selv. indlemmet i en beskyttet park.

Her kan du tage en vandretur ned til floden Avon, hvor der oprindeligt stod 2 wodden henges før Stonehenge blev påbegyndt. Der er også vandreruter ud til områdets mange gravhøje og enkelt andre stenmonumenter.

Bath - en moderne historisk by

HUSK at bestille billet forud, da du kan risikere, at blive afvist hvis du ikke har forudbestilt. Vi opdagede det ved et tilfælde dagen før, men et par tyskere måtte gå med uforettet sag, da de ikke havde bestilt forud. Du skal angive et ankomsttidspunkt ved bestilling, men det kommer sig ikke så nøje. Vi ankom en halv time før og fik uden problemer lov til, at komme ind med det samme. Om det er mere striks i højsæsonen ved jeg ikke, så hav det i mente.

Cotswold

Cotswold området ligger ca 1 times kørsel nordøst for Bath og byder på en romersk villa, William Morris’ (digter) country home, Cotswold wildlife park and garden og meget mere. Området omkring Bath og umidelbart nordfor, var et af de vigtigste områder for den romerske besættelsesmagt, mens de var i England.

Share:

Skriv en kommentar

Book din næste overnatning med booking.com
Booking.com