Madturist i London – oplev madkulturen helt tæt på

Madturist i London

For nyligt tog jeg en tøsetur til London med min søster. I den forbindelse ville vi gerne have nogle gode oplevelser med mad, vi er begge to vilde med mad. Samtidigt ville vi gerne opleve noget andet af London, end det centrale London. Så jeg satte mig for at blive madturist i London.

En google søgning ledte mig ind på Air BNBs side, hvor du ud over overnatning også kan finde oplevelser. Her faldt jeg over Scrumptious South London Food Tours. Find informationer om Aidan og hans Food tour i syd London.

Madturist i London

Aidan viser rundt i bydelen Tooting, hvor du finder autentisk indisk, pakistansk og srilankansk mad. På de to markeder i bydelen er der også en masse små streetfood restauranter med mad fra hele verden. F.eks er det her du finder restaurant PLOT, som har lokale råvarer i sæson i centrum i deres små serveringer, af klassiske brittiske retter.

Scrumptious South London

Turen startede med lidt lækkert at spise. Vi startede på en lille srilankansk restaurant, hvor vi fik specialiteter baseret på linsemel. Alt var glutenfrit og Aidan var generelt god til at vælge retter jeg kunne spise, så jeg fik mest muligt ud af turen. Derefter viste Aidan vej ned af Tooting High Street.

Du får et kig hos grønthandlere, den lokale købmand, som har alt i krydderier, linser, ris og andet godt og forbi de to lokale markeder. Det er basaragtige markeder med en fødevaredel og så butikker med stof, tøj, interiør og lign. i den anden del. Aidan fortæller om ingredienserne og hvordan de anvendes i madlavningen.

Turen ned ad Tooting High Street krydres med historier fra Aidans familie og de mennesker du møder undervejs. Han fortæller om de forskellige restauranter du passerer og slutter turen af ved den lokale sweets shop. Her smager du på de lækreste søde sager fra sydvest asien, som er perfekt balanceret mellem sødt, cremet og krydret. Her fik jeg også min egen lille æske, så de glutenfrie ting blev holdt adskilt fra de glutenholdige.

Et fantastisk måltid mad

Du får et exceptionelt måltid mad, på én af Aidans yndlingsrestauranter. Det er krydret mad, så vær opmærksom på at vores ret sarte danske smagsløg bliver udfordret. Der er smæk på smagen og min søster syntes, at maden var for stærk. Selv den yoghurt dressing med mynte, som ellers bruges til at modvirke det stærke, syntes hun var for krydret.

Der er undervejs god tid til, at snakke både med Aidan og de andre gæster. Der er højest 7 pladser på turen, så det er en lille gruppe. Fordi det hele foregår igennem Air BNB har du mulighed for at holde kontakten med de andre deltagere og Aidan.

Aidan snakkede om at lave en tur mere, hvor det ville handle om den mere moderne madscene der er under udvikling i Tooting. Når han får den op at køre vender jeg helt sikkert tilbage.

Efter at have sagt farvel til Aidan og de andre deltagere gik min søster og jeg ned på Broadway market og fik et glas bobler. Min søster sluttede aftenen af med en crepe inden vi hoppede på undergrundsbanen hjem. Det er absolut ikke sidste gang jeg er madturist i London og på rejser generelt.

Har du været madturist et spændende sted?

Share:

Skriv en kommentar

Book din næste overnatning med booking.com
Booking.com