Min første solorejse

Min første solorejse

Jeg har aldrig rejst alene, men i år tager jeg afsted på min første solorejse. 14 dage i Riga, helt uden en rejsemakker.

Det er ikke fordi jeg ikke har turdet rejse alene, selvom det er lidt skræmmende at tage afsted alene. Det er mest fordi, jeg elsker at opleve ting sammen med dem jeg holder af. Dele glæden ved smukke steder og dele minderne fra turen med nogen.

En solorejse i hvert fald den første er også en indre rejse. En øvelse i at være alene, men også i at møde nye mennesker og skabe relationer. Jeg er ikke vildt god til at falde i snak med fremmede, så det skal jeg øve mig i.

Hvordan møder jeg nye mennesker på en solorejse?

Bo sammen med andre

Du kan enten vælge at bo på Hostel, hvor der er et andet fællesskab end på et hotel f.eks. Men også på de små Bed & Breakfast, er det nemt at falde i snak med de andre over morgenmaden.

I England fik vi nogle hyggelige samtaler over morgenmaden og gode råd til spænende ting at se fra de andre gæster.

Jeg har valgt at booke via AirBNB, hvor jeg fandt et værelse, der delte køkken og bad med to andre værelser. På den måde har jeg bedre mulighed for privatliv end på et Hostel og samme mulighed for at snakke med de andre lejere i fællesområderne.

Tag på guidede ture med små grupper

Der er mange muligheder for at tage på guidede ture for små og mellemstore grupper. Jeg befinder mig bedst i mindre grupper og så er det nemmere at få dybere samtaler med folk.

På min solorejse har jeg booket en tur på det lokale marked med to lokale guider. Det har jeg lagt på en af de første dage, for når jeg har et køkken til rådighed vil jeg spare lidt penge ved at lave mad selv.

Jeg tager også på en tur ud af byen til et lokalt naturområde, for at se solpgangen. Det er med en fotograf, som vil undervise i at tage gode billeder af solopgange og naturområder. Når man deler interesse med de andre deltagere er det nemmere at falde i snak.

Den sidste oplevelse jeg har booket hjemmefra er en gåtur i den gamle bydel der er kendt for sin Art Nouveau arkitektur. Smukke instavenlige bygninger og til slut et besøg ved den mest instagrammede trappe i Riga. En ægte bloggertur.

Alle de her oplevelser har jeg også booket gennem Air BNB, selvom de samme oplevelser kan bookes andre steder. Det er bare så bekvemt at alle informationer er samlet og jeg kan se dem i App’en.

Jeg tager afsted om 5 dage og jeg begynder virkelig at glæde mig. Min første solorejse var en meget spontan idé, som opstod fordi jeg pludselig blev single. Jeg vil selvfølgelig skrive mere om turen herinde og du kan også følge med på instagram, hvor jeg vil lave opslag og stories løbende.

Har du været på solorejse?

Del gerne dine erfaringer med mig i en kommentar.

Share:

Skriv en kommentar

Book din næste overnatning med booking.com
Booking.com