My Sweet Spot – Aalborg og Odense

My Sweet Spot Aalborg

Sammen med en flok skønne bloggere hos Bloggers By Heart er jeg med i serien My Sweet Spot. Kort fortalt skal vi hver især fortælle om vores yndlingssted og hvorfor det betyder noget for os. Jeg fortæller om mit yndlingssted i Aalborg og Odense.

I går kunne du læse om Hejlsminde i sønderjylland hos Helle fra 5 Fodspor og i morgen kan du læse med hos forfatter Ida Eowyn nederst finder du en liste over alle indlæg i serien indtil nu.

My Sweet Spot er i virkeligheden flere yndlingssteder. Jeg er bypige og følte mig for første gang i mit liv hjemme, da jeg flyttede ind i centrum af Odense. Du ved, den der dybe følelse af at her hører jeg til, den oplevede jeg for første gang, da jeg som 30 årig flyttede ind til Odense centrum.

Jeg stortrives i en lille lejlighed inde midt i byen, tæt omgivet af mange mennesker. Og jeg elsker at bevæge mig rundt i byen og finde de små oaser, hvor jeg kan være helt alene, samtidig med at der er mennesker omkring mig.

My Sweet Spot i Aalborg

Fordi jeg aldrig havde oplevet den følelse før, troede jeg aldrig, jeg skulle få samme nære forhold til en anden by. Kærligheden til en mand bragte mig til Aalborg og selvom jeg stadig føler, at Odense er mit hjem, så deler byen pladsen med Aalborg. Kærligheden til manden holdt ikke, men jeg forelskede mig i byen og valgte at blive her.

Havnefronten i Aalborg

Nu bor jeg på havnefronten i Aalborg, som også er et af mine yndlingssteder her i Aalborg. Langs havnen er der altid liv, men samtidig kan du sagtens finde et sted hvor du uforstyrret kan læse en bog eller bare sidde og nyde udsigten ud over vandet.

Jeg bor lige der, i den store rustrøde firkant og nederst til højre ser du udsigten fra min stue.

Ud over alle de rolige områder byder havnefronten også på små parker, som i godt vejr er samlingspunkt for mange mennesker. Dem undgår jeg, med mindre jeg skal mødes med en flok venner og netop ønsker at være social.

Det er også på havnefronten du finder Ikoniske moderne bygningsværker, som Utzon centeret og Musikkens Hus, der begge er blevet Aalborgs vartegn. Men også gamle historiske bygninger, som slottet.

Budolfi Plads

Budolfi plads har gennemgået en omfattende renovering og er i dag et virkelig smukt sted. Pladsen er hævet over gadeplan og har udsigt til den smukke hvide domkirke. Der er adgang til pladsen via trapper eller en hyggelig sti op gennem et lille parkanlæg. Stien er kørestolsvenlig, så alle har adgang til pladsen.

På pladsen er der hyggelige små kroge og restauranter og caféer. I midten er der et stort åbent område, hvor der er yoga om lørdagen og forkellige andre arrangementer.

My sweet Spot i Odense

I Odense yndede jeg at gå langs åen. Der er en fantastisk sti, der går fra Munke Mose i centrum, ind igennem Zoo (Der er hegn imellem dig og Zoo, så du kommer ikke ind i Zoo) og ud til Fruens Bøge.

Der er et afbræk, hvor du lige skal op på en vej og krydse en bro, men ellers er der sti hele vejen. Munke Mose er en skøn park i Centrum af Odense. Her kan du leje cykelbåde og robåde og tage en sejltur på åen eller hoppe på en af bådene, der sejler dig samme tur bare på vandet. Fruens bøge er også et fantastisk grønt område dre grænser op til den Fynske landsby.

Der går også en sti den anden vej ud af centrum langs åen. Hvis du går den anden ved fra Munke Mose kommer du igennem Eventyrhaven og på vejen finder du skulpturer inspireret af H. C. Andersens eventyr. Nogle af dem er ude i åen mens ander står på land. Når du går denne vej passerer du også Sct Knuds kirke og klosteret.

Hvis du vil fortsætte den vej ud langs åen skal du lige bagom et boligkvarter, men så kan du følge stien helt ud af byen. På den del af stien er du mere ude i naturen. I skumringen flyver flagermusene hen over vandet og fanger insekter. Der er skov og siv omkring dig og du ser og hører ikke byen.

Følg med i My Sweet spot serien

My Sweet Spot serien spænder vidt, der er mange forskellige bloggere med, som hver især fortæller om deres yndlingssted. Listen her bliver fyldt op med alle indlæg efterhånden, som de udgives.

Lene fra Bagvrk har bygget et shelter i haven

Katja fra The Book Pit samler energi udendørs

Signe fra Eventyrlysten er vild med at sejle

Helle fra 5 fodspor fortæller om Hejlsminde

God læselyst

Share:

Skriv en kommentar

Book din næste overnatning med booking.com
Booking.com